Izbirni predmeti 2019-2020
Obvezni izbirni predmeti v š. l. 2019/2020 Neobvezni izbirni predmeti v š. l. 2019/2020
Strokovna ekskurzija v Graz
V soboto, 2.12.2017 so učenci izbirnih predmetov LIKOVNO SNOVANJE in NEMŠČINA obiskali mesto Graz v Avstriji. Popeljali smo se s pravljičnim vlakom, se povzpeli z vzpenjačo na Schlossberg, kjer nas je poleg čudovitega razgleda, razveselil še božični sejem. Ogledali...
NEMŠKI JEZIK
Deutsch macht Spaß!
Ob boku najboljšim!
Dne 16. 3. 2017 smo obiskali Festival Hokus pokus, ki se je odvijal v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani. Učenci od 6. do 9. razreda so se v sklopu naravoslovnega dne udeležili različnih znanstvenih delavnic, ki so jih organizirala zveneča imena, kot je...
Naš videoeksperiment na državnem tekmovanju
Sodelovanje in timsko delo je glavna komponenta pri pripravi, izvedbi in snemanju video eksperimenta. Oglejte si s klikom naš videoeksperiment. Ravno s tem smo si izborili častitljivo mesto med 16 najboljših v državi in se bomo v prihodnjem tednu prvič pridružili...
Ustvarjalno kuhanje
Ob koncu šolskega leta so učenci izbirnega predmeta načini prehranjevanja postali pravi mali mojstri kuhanja. Praktično delo je bila rdeča nit našega druženja, najbolj pa smo se veselili degustiranja po napornem delu. Včasih smo razveselili tudi druge učence z...
Velikonočne dobrote
Velikonočne dobrote izpod rok naših mojstrov in mojstric v 9. razredu. Spekli smo makov kolač in naredili domača čokoladna jajčka.
Načini prehranjevanja
Pri izbirnem predmetu Načini prehranjevanja učence poučujemo o prehrani z vidika zagotavljanja in varovanja zdravja. Učijo se o pomembnosti zdrave prehrane, obravnavajo načine prehranjevanja in prehrano v različnih starostnih obdobjih življenja in v posebnih razmerah....
Jesenske barve
Lepote jesenskih barv v odpadlih listih lahko raziskujemo tudi skozi oči kemijskih raziskovalcev. Tako smo pri izbirnem predmetu poskusi v kemiji terensko delo združili z laboratorijskim delom in smo v okolici šole poiskali vse barve jeseni. Po dobri beri barv, smo v...
Vonj in okus božiča
Učenci 9. razreda, ki so vključeni v izbirni predmet načini prehranjevanja, so se 27. 11. 2014 v popoldanskem času urili v peki božičnega peciva na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor. V kratkem času so osvojili kar nekaj spretnosti in veščin pri peki...