Skoči na glavno vsebino

KORK Sveta Trojica je v prostorih avle Kulturnega doma Sveta Trojica 17.decembra 2016 priredil drugo Božičkovo izmenjevalnico in vključil podmladek RK, ki deluje na OŠ Sveta Trojica kot krožek Prve Pomoči.

December je čas obdarovanj, dobrih misli in posebnih trenutkov. Ob tej priložnosti se je ponovno organizirala Božičkova izmenjevalnica, druga po vrsti. Prireditev je ponovno razgibala in popestrila decembrsko vzdušje. Božičkova izmenjevalnica postaja stalnica decembrskega dogajanja. Moto prireditve je, tudi rabljeno je lahko skozi otroške oči novo.

Letos so prvič pri tem dogodku prostovoljno sodelovali učenci krožka PP OŠ Svete Trojice, ki deluje v prostorih šole od septembra 2016. To je bila priložnost, da se podmladek popelje skozi prostovoljne aktivnosti RK. Zaradi lažje organizacije so se oblačila, obutev in igrače zbirale 14 dni pred dogodkom. Za nemoteno organizacijo zbiranja stvari v OŠ in vrtcu Sveta Trojica so poskrbeli učenci krožka pod budnim očesom mentorice PP. Poskrbeli so tudi za pripravo prostora v avli Kulturnega doma na temo »Božičkova dežela«. S sodelovanjem OŠ Lenart se je tudi  zbralo preko 3.000 kosov stvari za izmenjavo.

Učenci krožka  so s pomočjo mentorice pripravili zaključek leta za starše, goste in obiskovalce dogodka. V dveh skupinah po 6 učencev so prikazali že osvojeno znanje pri reševanju in oskrbi ponesrečencev. Potrebno je poudariti, da zelo uspešno. Prikaz poligona je bil v prostorih OŠ, prikaz osnov oživljanja, pristop in pregled poškodovanca pred Kulturnim domom Sveta Trojica.

Mentorica PP Suzana Kirbiš

Fotografije…

Dostopnost